Leve De Economie Valerie Laptop Kantoor Bureau

welkom bij leve de economie!

Liefste lezer, Van harte welkom op de website van Leve De Economie! Van harte welkom in de wereld van het sociaal ondernemerschap! Van harte welkom in mijn wereld van de duurzame ontwikkelingsdoelen!

 

Mijn naam is Valerie en sinds 2004 heb ik als maatschappelijk assistent een passie voor het helpen van mensen waarbij tewerkstelling een middel is om vooruit te gaan in het leven.  

Ik kon mijn talenten om mensen verder te helpen, inzetten in de OCMW sector waar een hele diversiteit van mensen gebukt binnenkwamen in mijn bureau of op huisbezoek en ik ze zag openbloeien tijdens hun begeleide tewerkstelling of ontvangst van hun éérste loonbrief.   Mijn pad bracht me verder in het coachen van mensen met uitdagingen op medisch, mentaal, psychologisch, psychiatrisch of sociaal vlak naar het juiste advies, de juiste begeleide tewerkstelling of een gepaste job in het regulier circuit. En in 2012 werd ik leidinggevende in de sociale economie waar mensen zonder diploma secundair onderwijs aan de slag gingen

Leve De Economie Valerie

valerie

Aanwerven, het zoeken naar tewerkstellingsmaatregelen, persoonlijke ontwikkelings-gesprekken voeren, conflicten oplossen tussen collega’s, actief luisteren en doorverwijzen bij privéproblemen, beslissingen nemen die minder aangenaam waren. Het waren rollen die onder mijn verschillende petjes zaten om mensen te vinden, te behouden en de werking draaiende te houden.  

In 2020 sprong ik in de wereld van het sociaal ondernemerschap met de oprichting van Leve De Economie! en vzw Talentenlabo.
De krapte op de arbeidsmarkt, het streven naar 80% tewerkstellingsgraad, het zien worstelen van kleine ondernemingen met het vinden en behouden van medewerkers. Ik voelde het enthousiasme als hulpverlener in mij om kennis en ervaring te delen om samen vooruit te gaan onder de vorm van een Hr adviesbureau in jobs zonder diplomavereisten.  

Meer en meer zag ik ook ondernemingen inzetten op duurzaamheid in hun Hr. Ik verdiepte me in de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties ( SDG’s) en voelde een match met de inner development goals ( IDG’s) om mijn eigen bedrijfsstrategie en acties verder uit te bouwen. 

En ja, dat zal je merken bij het scrollen door deze website of het lezen van blogs en vacatures van gelijkgestemde ondernemers. Voel je de vibe door onze teksten en wil je graag kennismaken met mij? Dan kan je hier een afspraak inplannen of in de regio Deinze – Gent fysiek samenzitten rond je uitdaging. 

 

In 2020 besloten we onze gedeelde passie, onze sociale gedrevenheid en de liefde om mensen te versterken, te gieten in een bedrijfsmodel. En zo maakten we met Leve De Economie de sprong van loontrekkende naar ondernemer.

Onze coöperatieve vennootschap benadrukt vooral het sociale aspect van tewerkstelling. Wij denken niet in termen van opleidingsniveau en hieraan gekoppelde etiketjes. In plaats daarvan schakelen we naar een andere manier van omgaan met mensen, en die brengen we meteen in de praktijk.

Ons hoor je niet spreken over ‘het normale economische circuit’ en ‘de sociale economie.’ Neen: er is één economie, en wij gaan voluit voor onze bedrijfsnaam: Leve De Economie!
We zijn er echt van overtuigd dat iedereen nodig is om onze economie te laten werken en dat een diploma eigenlijk weinig zegt over het potentieel dat elk in zich draagt.

Vanuit onze overtuiging en missie versterken we samen andere bedrijven, overheden en organisaties met onze eigen expertise. En de winst, die herinvesteren we in de omscholing van onze mensen tot administratieve medewerkers. 

En zo is de cirkel rond en onze passie in de wereld gezet. Leve de Economie!